Groningse bibliotheken vieren BoekStartdag

Foto: Biblionet

GRONINGEN – Zaterdag 19 juni organiseren de Groningse bibliotheken voor het eerst de BoekStartdag. Doe met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

De Bibliotheek is er voor alle leeftijden, ook voor je baby, dreumes of peuter. In de BoekStarthoek van de Groningse bibliotheken vind je een mooie collectie babyboekjes. Ook organiseert Biblionet Bibliotheek regelmatig ouderbijeenkomsten.

Zaterdag 19 juni doen de bibliotheken mee aan de eerste landelijke BoekStartdag. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de provincie Groningen op biblionetgroningen.nl/boekstartdag.

Gemeente Oldambt
Op zaterdag 19 juni kan je tussen 10.00 en 12.30 uur meedoen aan de BoekStartdag in Bibliotheek Winschoten. Deze ochtend wordt de workshop “Lekker samen lezen” aangeboden aan ouders en kinderen tot 2 jaar. In deze workshop gaan we samen voorlezen en liedjes zingen. De workshop wordt gehouden om 11.00 uur, 11.30 uur en 12.00 uur.

Gemeente Stadskanaal
Zaterdag 19 juni kan je in Bibliotheek Stadskanaal meedoen aan de workshop ‘baby speelt met kleuren’. In deze workshop ontdekken ouders en kinderen tot twee jaar hoeveel plezier je met een boekje en kleuren kan beleven. De workshop wordt aangeboden om 14.00 uur en 15.00 uur, en duurt per rond 20-25 minuten. Daarnaast kan je deze dag genieten van voorleessessies in de Voorleestent.

Gemeente Veendam
Zaterdag 19 juni trekt Bibliotheek Veendam erop uit met de Voorleestent. Tussen 14.00 en 16.00 uur lezen we doorlopend voor bij de Spelerij Borgerswold. Ouders kunnen deze middag in de speeltuin van de Borgerswoldhoeve ook het BoekStart-koffertje ophalen.

Gemeente Westerwolde
In Bibliotheek Ter Apel vieren we de BoekStartdag op zaterdag 19 juni van 9:30 uur tot 12.00 uur. Deze ochtend zal (doorlopend) voorgelezen worden uit de leukste prentenboekjes en kan je bij de infokraam het BoekStartkoffertje ophalen.

Daarnaast wordt er deze ochtend de workshop ‘kliederen met boekjes’ aangeboden. Ontdek hoe je een boek kan beleven met alle zintuigen. De workshop wordt aangeboden om 10.00 uur en 11.00 uur. Aanmelden kan via onze website: biblionetgroningen.nl/terapel.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.