Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Bij een incident aan de Bahnhofstraße in Meppen is gisteren een 56 jarige agent gewond geraakt. Het incident gebeurde toen medewerkers van een postkantoor de politie hadden gebeld omdat een man probeerde fraude te plegen. Het is niet bekend gemaakt om welke vorm van fraude het handelde.

Op het moment dat de man door twee agenten werd aangesproken ging hij er vandoor. Hierbij liep hij een van de agenten omver. Een agent greep de man bij zijn jas om hem tegen te houden, maar de maar die liet zich niet stoppen. De agent werd nog enkele meters meegesleept, kwam ten val en raakte dusdanig gewond dat hij zijn werkzaamheden niet kan voortzetten.

De voorvluchtige persoon wordt omschreven als een man van ongeveer 25 jaar met een donkere huidskleur. Hij is ongeveer 1.90 m lang en droeg een zwart petje een rood t-shirt. Hij vluchtte in de richting van het station. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

Meppen

Gisteren is tussen 15.30 en 17.30 uur een blauwe VW Up aangereden. De wagen stond geparkeerd langs een doodlopende bij de Asternweg in Meppen. De auto raakte aan de achterkant beschadigd. De veroorzaker is doorgereden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.