Rolstoeltennis Zomer Challenge sportief geopend

Carlo Ezinga (links) en Elly Pastoor in positie voor de rolstoeltennisaftrap Foto: Eline Sijtsma Fotografie

NIEKERK – Op 7 juni gaven directeur Carlo Ezinga (Rabobank Noordenveld en West Groningen) en wethouder Elly Pastoor (gemeente Westerkwartier) op een sportieve manier het startsein voor de Rolstoeltennis Zomer Challenge. Gezeten in een sportrolstoel speelden ze met rollers Marieke en Grietien de eerste rolstoeltenniswedstrijd onder toeziend oog van rolstoeltennistrainer Doeko Berghuis.

Voorzitter Grietien Fortuin van TV De Mepsche is blij dat deze unieke Rolstoeltennis Zomer Challenge nu van start is gegaan. “Het concept om op een laagdrempelige manier kennis te maken met rolstoeltennis is uniek, maar wordt nu door de KNLTB omarmd en in het land ook uitgerold.” “Het is een fantastisch plan om mensen met en zonder beperking met elkaar te laten sporten en daar dragen we graag een steentje, zowel financieel als in natura, aan bij,” vertelde Rabobankdirecteur Carlo Ezinga. “We hopen met elkaar dat TV De Mepsche dé rolstoeltennis hotspot van Noord-Nederland wordt,” aldus wethouder Pastoor.

Nadat de wethouder en de directeur na een korte instructie en wat oefenballetjes konden wennen aan de rolstoelen, speelden ze een wedstrijdje en dat was tevens de officiële start van de Rolstoeltennis Zomer Challenge.

Achtergrond Rolstoeltennis Zomer Challenge
Van juni tot en met september kunnen mensen die niet of moeilijk staand kunnen tennissen voor een laag introductietarief wekelijks op maandag 1,5 uur rolstoeltennislessen volgen. TV De Mepsche faciliteert in alle benodigdheden zoals tennisrolstoelen, rackets en ballen. Ook worden er een clinic, een rolstoelgezelligheidstennistoernooi en diverse activiteiten (met zowel ‘staande spelers’ als ‘rollers’) georganiseerd. Kijk voor meer informatie en het introductieaanbod op de website www.demepsche.nl/rolstoeltennis/. Wil je ook meedoen, geef je dan op of vraag dan naar de mogelijkheden via info@demepsche.nl.

Op de foto: Carlo Ezinga (links) en Elly Pastoor in positie voor de rolstoeltennisaftrap

Foto: Eline Sijtsma Fotografie

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.