Verslag van Ooldrik Modderman van het ommetje door Noordbroek

Foto ingezonden door Ooldrik Modderman

NOORDBROEK – Gistermorgen organiseerden wandelcoaches Eltjo Glazenburg en Els Eckhardt een wandeling door Noordbroek. Hieronder het verslag van Ooldrik Modderman.

Natuur, Cultuur Ommetje in en om Noordbroek wo morgen 09-06-2021.
Wandelen werkt start dit keer vanuit Noordbroek, met als startpunt de boerderijwinkel van Meinardi. De wandelaars kregen bij aankomst koffie aangeboden en een chocokoekje (koekjes kwamen van Meinardi Winschoten ). Wandelaars waren dus verrast en waardeerden dit. Als je bij Meinardi komt dat denk je natuurlijk aan de aardbeien en de asperges. Voor mij was dit de eerste keer dat ik hier kwam. Het verbaasde mij dat al zoveel mensen uit de omgeving zo vroeg al ’s morgens hier hun gezonde lekkernijen komen kopen. Afstanden die konden worden gewandeld 7, 9 of 12 km. De wandeling ging o.a. over de Zuiderstraat een straat met prachtige boerderijen en met prachtige tuinen. Vervolgens over de oude NOLS spoorlijn 1910 die lag op de grens van klei en veen. Ook kwamen we door de bossen in Uiterburen en Noordbroek. Tevens kwamen we langs Botjes Zandgat, Joodskerkhof en het Veen. En de 12 km route wandelden nog een stuk door Zuidbroek met zijn prachtige Petruskerk met reuze eiken. Na afloop konden wandelaars als ze dat wilden zich nog trakteren op de aspergesoep.

Voor de foto’s zie deze link.

Verslag gemaakt door: Ooldrik Modderman
Foto’s gemaakt door : Greetje Dümmer-Henny van Huizen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.