Westerwolde Concert op 3 juli in Bourtange gaat door!

Foto: Jan Glazenburg


BOURTANGE – Het heeft er lang om gespannen, maar gelukkig kan het Westerwolde Concert op 3 juli a.s. in Bourtange doorgang vinden. Misschien is het wel het eerste (openlucht) concert dat na de coronalockdown in de provincie kan plaatsvinden.

Na de persconferentie van MP Rutte van vorige week werd duidelijk dat de versoepelingen ruimte bieden voor dit evenement. Al enkele jaren organiseert de Stichting Westerwolde Concert rondom de langste dag van het jaar een groots openluchtconcert met regionale en landelijk bekende artiesten. Streektaalmuziek, popmuziek en klassieke muziek waar jaarlijks een paar duizend mensen van genoten langs het Ruiten Aa kanaal.

In 2019 en 2020 kon het concert helaas niet doorgaan (pecunia en corona). Maar voor dit jaar ziet het bestuur het weer helemaal zitten! Echter wél in een aangepast format en op 1,5 m !

Het decor wordt dit jaar gevormd door Vesting Bourtange met plaats voor maximaal 400 gasten. Er wordt een gevarieerd programma geboden met o.a. Romain Doedens (Holland Got Talent), Leona Philippo (The Voice, Maestro), onze eigen Klaas Spekken (Westerwolds streektaal zanger), Josine
Bakker uit Vlagtwedde en méér. Het thema van het concert is “verbinding”, zoals met de LHBTI gemeenschap. Het voorprogramma wordt verzorgd door Fath.

Het openluchtconcert vindt plaats op zaterdag 3 juli 2021 om 20.30 uur. Reserveren is noodzakelijk via de website www.bourtange.nl of www.westerwoldeconcert.nl . Er wordt een kleine vergoeding
gevraagd voor de kosten van ticketing en stoelplacering. Vele fondsen en sponsoren (waaronder de gemeente Westerwolde en de Rabobank) maken dit culturele evenement mogelijk.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.