Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Vanmiddag zijn om 12.40 uur bij een ongeval tijdens een rijtoer met koetsen aan de Am Friedhof in Meppen drie personen gewond geraakt. Naar verluidt schrok een van de paarden toen twee mannen van 67 en 73 jaar bezig waren het hoofdstel van het dier recht te trekken. Het paard ging er vandoor. De beide mannen werden door de koets geraakt en een 37 jarige vrouw, die op de bok zat, werd van de koets gelanceerd. Ze raakten alle drie zwaargewond. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. De slachtoffers werden met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeren ze niet in levensgevaar.

Haren

Zaterdagavond is bij een appartementencomplex aan de Wesuweer Straße in Haren een poging tot inbraak gedaan. De daders probeerden tussen half zeven en half tien de toegangsdeur van het complex open te breken. Toen dat niet lukte gingen ze er vandoor. Ze hebben voor 500 euro schade aangericht.

Meppen

Gistermiddag is op het terrein van een afvalwerker aan de Dieselstraße in Meppen brand uitgebroken. Het vuur woedde in een berg kunststof. Een medewerker raakte bij de brand gewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brand werd door de brandweer van Meppen geblust. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.