Bouten en moeren rubberen matten brugdek Klein Ulsda laten los

Foto: Berend Schuur

KLEIN ULSDA – De bouten en moeren waarmee de rubberen matten aan het brugdek van de brug in Klein Ulsda bevestigd zijn laten los.

Op de brug in Klein Ulsda zijn rubberen matten aangebracht. De brug staat op de nominatie gerenoveerd te worden. Onlangs zijn deze matten weer opnieuw vastgemaakt, maar nu laten de bouten en moeren al weer los. Dit zorgt volgens een omwonende voor gevaarlijke situaties voor automobilisten en (brom)fietsers.

De brug is eigendom van zowel de gemeente Oldambt als de gemeente Westerwolde. Er liggen al sinds 2017 rijplaten op. De brug zou vorig jaar hersteld worden, maar deze werkzaamheden werden uitgesteld omdat men eerst de Booneschanskerbrug, die toen al drie jaar was afgesloten, wou vervangen, zodat omwonenden niet kilometers hoefden om te rijden om bijvoorbeeld in Bad Nieuweschans of op de A7 te komen.

Inmiddels is de Booneschanskerbrug klaar. Ook zijn om de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen aan de brug in Klein Ulsda diverse noodreparaties uitgevoerd. De kosten hiervan moeten door beide gemeentes worden opgehoest.

Wanneer met de renovatie van de brug wordt gestart is niet bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.