Burgemeester Jaap Kuin opent Minikinderbieb

Foto: Jan Glazenburg

OUDE PEKELA – Op 1 juni 2021 nam Ellen Kruize het initiatief voor een minibieb in Oude Pekela, speciaal voor kinderen. De kinderen die de Kinderboerderij in het Hugo de Groot Park bezoeken kunnen een boek lenen of een boek geven. Een minibieb is geen standaard bibliotheek, het werkt een beetje anders. Vanmorgen heeft burgemeester Jaap Kuin de Minikinderbieb geopend.

Voor de kinderen in groep 3/4 van basisschool CBS de 7-Sprong was dit een speciale ochtend. Zij mochten de Minikinderbieb openen en hadden de Burgemeester een brief geschreven of hij daarbij aanwezig wilde zijn. In deze brief stond een belangrijke vraag: ‘Als u komt, wilt u dan wel uw ambtsketting om doen?’ Want ja dat hoort erbij als je burgemeester bent. De Burgemeester was er al op tijd en nam ruim de tijd om te vertellen over de ketting.

De officiële opening

De Minikinderbieb was voorzien van een mooie rode strik die symbool stond voor de officiële opening. Samen met één van de kinderen Bram (8) heeft de Burgemeester het lint doorgeknipt. Na dit prachtige moment volgde er een applaus en was er tijd om voor te lezen.

De mooiste Sprookjes

Bram heeft erg veel gedaan en goed geholpen tijdens de voorbereidingen. Boeken repareren, proeflezen en naar de Minikinderbieb brengen. De boeken worden allemaal gekeurd. Tijdens het ‘proeflezen’ is al snel duidelijk geworden dat er één boek heel speciaal voor hem was. Dit boek moest hem worden. Bram mocht het boek uit kiezen dat de Burgemeester zou voorlezen. De Burgemeester las het sprookje over Sneeuwwitje voor uit het boek ‘De mooiste sprookjes’. Na de zin: ‘…En ze leefden nog lang en gelukkig. ‘Heeft de Burgemeester het boek overhandigd aan Juf Gerlinda. Zo kan zij, de klas nog vaker voorzien van mooie sprookjesverhalen.“Leen een boek of geef een boek.”

Boeken uitzoeken

Dankzij gulle gevers was de bieb al rijkelijk gevuld. We hebben een prachtige collectie. Samen met de juf konden de kinderen meteen een boek uitzoeken om te gaan lenen. Een aantal kinderen hadden ook al boeken mee die ze in de bieb wilden leggen. De medewerkers van de kinderboerderij hadden voor alle kinderen wat te drinken gemaakt en er werd meteen al druk gelezen in de boeken. Alle kinderen kregen als verrassing nog een Jumbo knutselboek cadeau.

Lees het hele bericht
https://ellensocial.home.blog/2021/07/01/officiele-opening-minikinderbieb-oude-pekela/

Foto’s: Jan Glazenburg en ingezonden door Ellen Kruize

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.