Er gaat niets boven Wandelen buiten de binnenstad van Groningen!

Foto ingezonden door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

GRONINGEN – Op maandag 28 juni verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’. Een feest van herkenning voor ‘stadjers’.

Groningen afficheert zich graag als stad waar niets boven gaat. Wandelauteur Marycke Janne Naber ontdekte dat vooral rondóm het centrum van deze oude Hanzestad veel te beleven valt. Ze zwierf door het groene Noorderplantsoen, het Stadspark en Kardinge. Op haar wandelingen deed ze historische hofjes en villa’s aan en liet ze zich verrassen door de moderne architectuur in Corpus Den Hoorn en op de Zernike Campus.

Alle bezienswaardigheden reeg ze aaneen tot prachtige wandelingen langs grachten, plassen, meren, kanalen en de typisch-Groningse diepen. Vanuit Haren, tegenwoordig ook gemeente Groningen, maakte ze een uitstapje naar Drenthe over een drietal voorname landgoederen bij Eelde en Glimmen.

Het resulteerde in tien fraaie wandelingen van 10 tot 16 kilometer met als uitgangspunt een goed bereikbaar start- en eindpunt en smakelijke horecagelegenheden onderweg. Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de ‘stadjers’ en een ware ontdekkingstocht voor hen die nieuw zijn in de metropool van het Noorden.

De wandelingen zijn ook digitaal beschikbaar op Wandelzoekpagina: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandelboeken/wandelen-buiten-de-binnenstad-van-groningen

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.