Met Sanne Meijer op vakantie in Groningen

© Sanne Meijer

GRONINGEN, WESTERWOLDE – Historica, auteur en blogger Sanne Meijer geeft deze zomer élke vrijdag een aantal verrassende tips om eropuit te gaan in de provincie Groningen. In deze #vakantievrijdag-serie draait het niet om de toeristische hotspots, maar juist om de wat onbekendere plekken. Want wat heeft Groningen toch veel te bieden!

In de zomer van 2021 vieren veel Nederlanders vakantie in eigen land, of misschien zelfs in eigen provincie. En dat is juist superleuk! Ook de provincie Groningen is een heel toffe bestemming – en enorm veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de bruisende stad, maar ook voor de uitgerekte graanvelden van het Oldambt, de bossen van Westerwolde of de prachtige Waddenkust. Of je nu een week, een weekend of een dagje op pad gaat – in Groningen is voor ieder wat wils.

Zeven weken, zeven regio’s, zeven tips
In de periode van 16 juli tot en met 27 augustus deelt Sanne Meijer elke vrijdag een zevental tips voor unieke uitstapjes in de provincie Groningen. Niet de toeristische hotspots – want die weten veel mensen wel te vinden – maar juist de wat onbekendere plekken. Iedere week is een andere Groningse regio aan de beurt: Westerwolde, Zuidelijk Westerkwartier, Woldgebied, Oldambt, Veenkoloniën, Gorecht en tot slot Wierdenland & Waddenkust.

Westerwolde
De eerste aflevering van Sanne’s #vakantievrijdag staat inmiddels online. Reis mee naar Westerwolde en maak kennis met unieke natuurgebieden, vrolijke molenaars, verstopte verdedigingswerken, spannende heksenverhalen en zelfs een heerlijk strand. De afleveringen verschijnen iedere vrijdagochtend op www.sannemeijeronderweg.nl en op de
Facebookpagina van Sanne Meijer Onderweg. Heb je zelf ook tips voor onontdekte pareltjes? Laat ze gerust achter in de reacties!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.