Vertraging in testuitslagen GGD Groningen

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Bij GGD Groningen is een vertraging ontstaan in het doorgeven van testuitslagen.

GGD Groningen meldt op de website: “Ben je afgelopen dagen getest op corona bij GGD Groningen? Dan kan het zijn dat het langer dan 48 uur duurt voordat je de testuitslag krijgt. De laatste week zijn er veel testen afgenomen. De testlaboratoria konden deze toestroom niet aan. We betreuren deze situatie en hebben zo snel mogelijk aan een oplossing gewerkt. Inmiddels is de capaciteit bij de laboratoria uitgebreid”.

Inmiddels stijgt het aantal positieve tests. Vandaag staat het landelijke aantal op 11.363. De provincie Groningen is op de risicokaart, samen met tien andere regio’s, sinds 13 juli aangemerkt als zeer ernstig. Ondanks dat er veel besmettingen zijn, zijn er weinig ziekenhuisopnames van patiënten met corona.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.