Met Strijder Danny Bats Stichting wens van Danny voortgezet

Foto: Henk Drenth

WILDERVANK – Twee jaar na het overlijden van Danny Bats hebben de bestuursleden Rick Dijksterhuis, Jeroen Dick, Evert van der Wiel, en Dion Steenge op het sportterrein van VV Wildervank officieel de Stichting Strijder Danny Bats gelanceerd. Moeder Wilma, vader Herman en zus Anouk hebben samen met voorzitter Jeroen Dick een spandoek, met daarmee de naam van de stichting, onthuld. Medebestuurslid Nick Siebring kon hierbij niet aanwezig zijn.

De eigenlijke oprichting van de stichting was in januari met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De onthulling van het spandoek was op zaterdag 17 juli, de sterfdag van Danny. Om de cirkel rond te maken en om deze dag te gebruiken als lancering van de stichting waar zijn naam aan verbonden is.

Vader Herman Bats: “Het zijn vijf jongens die de stichting hebben opgericht. Jongens die in de kinderopvang werken, maar ook jongens die rechten studeren en nu bijna afgestudeerd zijn. Het is een divers gezelschap dat als vriendengroep is ontstaan. Het heeft een veel grotere lading dan alleen maar de naam van onze zoon. Het is ook een verbintenis voor het leven. Het is mooi dat we daar onderdeel van kunnen zijn. Wij zijn er ook trots op.”

De VV Wildervank trainer Danny Bats was nog maar 18 toen hij de diagnose kanker te horen kreeg. Het hele traject van revalideren volgde. Danny kon zich er ook niet bij neerleggen.

Voorzitter Jeroen Dik: “Het woord ‘strijder’ in ons logo staat dicht bij Danny. We hebben het overgenomen omdat hij er trots op was. Op het moment dat hij wist dat het niet meer goed zou komen heeft hij de strijdbijl moeten begraven. Danny is 22 jaar geworden. Het is verschrikkelijk om een heel goeie vriend te verliezen.”

“Hij heeft nog een keer met ons mee gevoetbald, maar toen had hij wel door dat het er niet meer inzat. Hij is vier jaar aan het strijden geweest. Het ergste is ook dat het zo’n lang proces is geweest. Van de ‘Stichting doe een wens’ zijn wij naar Barcelona geweest toen Danny nog kon reizen.”

“Danny was bang dat hij misschien vergeten werd als hij er niet meer zou zijn. Maar hij wilde zo graag iets voor de wereld betekenen. En graag goede doelen bedienen.” Die wens hebben Danny zijn vrienden opgepakt. “De Strijder Danny Bats Stichting verbindt ons met Danny.”

“Ieder jaar wordt met een toernooi voor een nieuw doel gestreden. Dit jaar staat het toernooi op 18 december gepland. En wordt het doel kinderkanker van dit jaar afgesloten. We kiezen een nieuw doel, en vanaf dat moment wordt tot aan december geld voor een nieuw doel opgehaald. Dat is onze vastigheid. In de tussentijd gaan we het hele jaar door activiteiten organiseren. Het kunnen ook kleinere dingen zijn.”

Het is begonnen na een grote donatie vanuit een zaalvoetbaltoernooi die ze hadden georganiseerd. Deze had in de Parkstadhal, samen met een grote veiling, 7.500 euro opgebracht. Zo was het idee ontstaan om het een jaarlijks terugkerend fenomeen te laten zijn. De spullen voor de veiling waren gedoneerd door ondernemers in Veendam en omstreken.

Sympathisanten kunnen donateur worden of eenmalig een bijdrage storten. En er worden activiteiten georganiseerd. Voor info: https://strijderdannybatsstichting.nl/

Ingezonden door Henk Drenth

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.