Werkschip provincie Groningen op drift in het Winschoterdiep bij Sappemeer

Foto: Dennie Gaasendam

SAPPEMEER – Zaterdagmiddag, omstreeks half twee, kreeg de politie een melding van een visser dat een boot op drift was geraakt bij de Noordbroeksterbrug te Sappemeer. Nadat de politie poolshoogte had genomen werd de brandweer ingeschakeld.

Het schip van de provincie Groningen was bij de brug losgeslagen nadat een vrachtschip passeerde. Beide trossen braken los, waardoor het schip begon af te drijven. Het dobberde midden op het Winschoterdiep. De brandweer heeft het werkschip naar de kant getrokken. Hier kon de schipper van de provincie opstappen en het schip veilig elders in Hoogezand afmeren.

Bron en foto’s: Dennie Gaasendam, DG-Fotografie

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.