Burgemeester Jaap Velema feliciteert 100 jarige mevrouw Boersma

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Vanmiddag feliciteerde burgemeester Jaap Velema de 100 jarige mevrouw Jantje Boersma-Eisseler.

Mevrouw Jantje Boersma-Eisseler werd op 18 juli 1921 in Appingedam geboren. Na hun huwelijk ging het echtpaar in Delfzijl wonen. Ze kregen één zoon, twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De vierde is op komst.

Toen het echtpaar meer zorg nodig had, verhuisden ze naar de Blanckenborg in Blijham. De heer is enkele jaren geleden overleden.

Hun zoon, die vlak over de grens woont, komt zijn moeder regelmatig bezoeken. Ook gisteren was hij, onder anderen samen met zijn echtgenote, van de partij. Samen vierden ze de 100ste verjaardag van hun (schoon)moeder en oma.

Vandaag werd het feest nog eens dunnetjes overgedaan, want de burgemeester kwam op bezoek. Hij kwam niet met lege handen; hij bracht de ingelijste geboorteakte van mevrouw mee. Deze krijgt vast een mooi plaatsje aan de muur. Net zoals het schilderij dat haar achterkleindochter voor oma heeft geschilderd en geplakt.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.