Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rütenbrock

Gistermiddag werd aan de grens bij Rütenbrock/Ter Apel een 36 jarige man opgepakt die nog bijna elf maanden gevangenisstraf moest uitzitten.

De man zat met twee andere personen in een auto, die om half twee vanuit Nederland de grens was overgestoken. Tijdens een controle in Rütenbrock werden de namen van de inzittenden door het politiesysteem gehaald. Hierbij viel de 36 jarige Fransman door de mand. Hij was wegens fraude in 2010 tot twee jaar en tien maanden gevangenisstraf veroordeeld. Hiervan moet hij er nog 328 dagen uitzitten. De man werd naar een justitiële inrichting overgebracht.

Nordhorn

Vanmorgen zijn rond 10 uur op de Nordumgehung in Nordhorn twee vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk gebeurde toen een 57 jarige chauffeur uit Langen, Emsland, rechts de B403 wou inslaan. Hierbij zag hij een tegemoetkomende veetransport over het hoofd. De vrachtwagenchauffeur werd met levensgevaarlijke verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis van Meppen gevlogen. De bestuurder van het veetransport, een 26 jarige inwoner van Luttenberg (Overijssel) bleef, evenals de koeien die hij transporteerde, ongedeerd.

Meppen

Zaterdagmiddag is in de parkeergarage van Kaufland in Meppen een geparkeerde Ford S-Max aangereden. Dit gebeurde tussen 12.00 en 12.30 uur. De schade aan de auto wordt op 1.000 euro geschat. De politie is op zoek naar de veroorzaker.

Papenburg

Tussen donderdagavond en vrijdagmiddag is ingebroken bij een garage bij een woning aan de Tunxdorfer Straße. Nadat de dieven door een raam in te slaan binnen waren gekomen gingen ze er met een e-bike vandoor.

Meppen

Tussen zaterdag en maandag is ingebroken bij de SV Hemsen aan de Kreuzweg in Meppen. De dieven sloegen een raam in en gingen er met een gering bedrag aan contant geld vandoor.

Tussen vrijdag en maandag is bij een bouwplaats aan de Schützenstraße in Meppen bij een kantoorunit ingebroken. Het is nog niet bekend wat er is gestolen.

Haren

Maandag is tussen 7.30 en 14.00 uur aan de Nordring in Haren een Daimler Sprinter aangereden. Hierbij raakte de linker buitenspiegel beschadigd. De schade wordt op 300 euro geschat. De veroorzaker is doorgereden.

Weener

Gistermiddag werd om kwart over één op de Neuen Feldstraße in Weener een 61 jarige inwoner van Weener aangehouden. De politie was door een voorbijganger over deze persoon getipt. Hij zat in een auto op de parkeerplaats van een supermarkt een fles wijn leeg te drinken. Op het moment dat de politie arriveerde reed de man net weg. Hij heeft een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij 1.24 promille alcohol in zijn bloed had. Hij werd voor een bloedproef meegenomen naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.