Mooie Muren denderen door in Stadskanaal

Foto is gemaakt door Craig Schultz.

STADSKANAAL – Marcus Debie heeft zijn klus geklaard en hiermee is de tweede Mooie Muur in Stadskanaal een feit. Ondertussen start de kunstenaar Case MaClaim (Andreas von Chrzanowski) woensdag 21 juli met de 3de Mooie Muur. MaCLaim is een innovatieve en zeer getalenteerde kunstenaar uit Duitsland. Hij staat bekend om zijn fotorealistische werken. Zijn voorstellingen maken wereldwijd indruk doordat ze een verhaal met een boodschap vertellen.

Street Art Stadskanaal
Deze Mooie Muren zijn onderdeel van het grootse kunstproject Street Art Stadskanaal. Dit project wordt georganiseerd en geïnitieerd door KunstwerkT Stadskanaal. KunstwerkT beoogt met dit project kunst bereikbaar te maken voor de bewoners van Stadskanaal en haar bezoekers. Met als uiteindelijk resultaat – het realiseren van de grootste openlucht galerie van Nederland. ”We willen de bewoners én bezoekers blij maken met kunst om de hoek”, aldus Ada Tolboom één van de initiatiefnemers. Dit project van KunstwerkT wordt breed gedragen door de ondernemers in Stadskanaal. KunstwerkT wordt namelijk gesteund met sponsoring en materialen.

Dit kunstproject vloeit direct voort uit het kunstproject in de sloopflat De Renne in 2020. Blikvanger van dat project was een 30 meter hoge muurschildering op één van de zijgevels.

Kunst als communicatiemiddel
Case MaClaim is geselecteerd door de Kunstcommissie KunstwerkT Stadskanaal voor het maken van de derde Mooie Muur. Hij gebruikt zijn werk als communicatiemiddel en heeft ook nu een krachtige boodschap voor onze derde Mooie Muur. “Give a Young Person a Fish, and You Feed Him for a Day. Teach a Young Person To Fish, and You Feed Him for a Lifetime.”

De foto bij dit artikel is van een muurschildering gemaakt door MaClaim in Milwaukee, USA. Dit kunstwerk met als titel – The Unsung Hero – heeft de boodschap dat de hardwerkende vrouw niet altijd het respect en liefde krijgt, die ze verdient.

Wilt u de vordering van het kunstwerk zien? De kunstenaar is dagelijks aan het werk van 21 juli tot en met 2 augustus. Voor meer informatie bezoek de website https://kunstwerktstadskanaal.nl

Foto is gemaakt door Craig Schultz.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.