Orgelconcert Cor de Jong in Magnuskerk Bellingwolde

Foto ingezonden door Hensen Trenning. Magnuskerk Bellingwolde

BELLINGWOLDE – Op 15 augustus om 16.00 uur geeft Cor de Jong een orgelconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde.

Na orgellessen bij Bernhard Steinvoort studeerde Cor de Jong (1954) aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en het Koninklijk Vlaamsch Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij schreef orgel- en koormuziek voor de eredienst en won in 2000 de Alphons Diepenbrock Compositieprijsvraag met een Te Deum voor koor, orgel en piano. Hij was als (cantor-)organist o.a. werkzaam in de Oude Kerk in Soest, in Volda (Noorwegen), de lutherse Augustanakerk in Amsterdam en de protestantse gemeente van Oegstgeest.

Het concert van Cor de Jong wordt een echt Bach-concert. Er zijn werken te horen van vier verschillende componisten van de familie Bach: Johann Sebastian Bach (1685-1750), Wilhelm Friedemann Bach (1710-1784), Johann Christian Bach (1735-1782) en Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788).

Fijn dat we weer volop kunnen genieten van concerten op het fraai gerestaureerde Snitger-Freijtag orgel! U kunt zich voor dit concert aanmelden via de mail op: hensen.ellen@hetnet.nl of telefonisch op 06-23741844.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.