Bibliotheken Stadskanaal organiseren zomeractiviteiten

Foto: Biblionet

GEMEENTE STADSKANAAL – Deze zomer hoef je je niet te vervelen met de zomeractiviteiten van de bibliotheken in de gemeente Stadskanaal. Kom langs bij de Voorleestent, speel de leesbingo of doe mee aan een creatieve boekenstrijd. En als kers op de taart komt woensdag 18 augustus ook nog burgemeester Klaas Sloots voorlezen. Doe je mee?

Houd je van verhalen? Bezoek deze zomer de Voorleestent van Biblionet Groningen. In augustus reist de tent langs verschillende plekken in de gemeente Stadskanaal. Zo kan je elke woensdagavond genieten van de mooiste prentenboeken. En op de laatste voorleesavond, woensdag18 augustus, komt burgemeester Klaas Sloots voorlezen.

Je vindt de Voorleestent op:
Woensdag 4 augustus om 18.30 uur in Musselkanaal; locatie Pluktuin
Woensdag 11 augustus om 18.30 uur in Onstwedde; locatie hoek Boslaan/Landlaan tegenover de Bibliotheek
Woensdag 18 augustus om 18.30 uur in Stadskanaal; locatie Kinderopvang de Speeldoos Mr. Neuteboomstraat.

Leesbingo
Onder de tafel, op de wc, in het donker met een lamp of ondersteboven…. Hoe ga jij deze zomer lezen? Met de Leesbingo van de bibliotheek wordt lezen deze zomer nog leuker! Haal de bingokaart op in de bibliotheek van Stadskanaal, Musselkanaal of Onstwedde en probeer je bingokaart vol te krijgen. Heb je bingo? Dan maak je ook nog eens kans op leuke prijzen!
Creatieve boekenwedstrijd
Welk boek ga jij deze zomer lezen? Laat jouw lievelingsboek tot leven komen en maak er een tekening, poster, strip, kijkdoos of video bij. De bibliotheken in de gemeente Stadskanaal roepen kinderen op om mee te doen aan een creatieve boekenwedstrijd. Lever je creatie in bij de bibliotheek en maak kans op mooie prijzen. Per bibliotheek wordt er een winnaar gekozen en organiseren we een tentoonstelling van alle gemaakte werken. Promoot jouw lievelingsboek en doe mee!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.