Dag vier van Thea Loois fietst van Rijswijk naar huis in Blijham

Foto: Thea Loois


BALK – MEPPEL – Dag vier van Thea Loois fietst van Rijswijk naar huis in Blijham

Dag vier van mijn 6-daagse fietstocht, dit keer 110 km van Balk naar Meppel.
Heerlijk geslapen en vervolgens genoten van een fantastisch ontbijt. Het leek wel een hotel, zo veel keus. Ik zat gezellig aan tafel met 2 zussen uit Den Haag, die fietsen de Zuiderzee route. We hebben zo leuk gekletst, de tijd vloog voorbij zodat ik pas om 09.30 uur op de fiets stapte. Ik was amper onderweg of het was alweer tijd voor m’n live verslagje op de radio.
Daarna begon de reis van vandaag “echt”.
Het weer was gelukkig aardig opgeknapt, een voorzichtig zonnetje liet zich zien. Ik had de korte broek vanochtend al aan gedaan en had stille hoop dat ik mijn regenpak vandaag niet tevoorschijn hoefde te halen.
De zon bleef eerst schijnen, maar jonge, jonge wat stond er verschrikkelijk veel wind!! Af en toe hing ik helemaal scheef op m’n fiets!
Ik was zo ontzettend blij dat ik richting Meppel moest, het grootste deel van de reis had ik zijwind of wind mee. Met volle tegenwind had ik het denk ik niet gered met m’n accu.
Twee keer kreeg ik toch nog een regenbui op m’n kop: één keer kon ik nog net een soort bushokje bereiken, het werd zo koud dat ik de lange broek maar weer aan heb gedaan maar later werd dat weer te warm, dus heb ik onderweg een striptease langs de weg gedaan en de rit uit gefietst in korte broek.
De tocht werd wat langer vandaag, omdat ik eerst het stuk van Balk naar Lemmer moest “inhalen”. In eerste instantie had ik in Lemmer willen overnachten, maar daar was helemaal niks meer vrij. Ik zag mezelf niet aan de kant van de weg liggen onder mijn poncho, vandaar een slaapplek elders gezocht.
Volgens de ANWB bordjes was de afstand van Balk naar Lemmer ongeveer 11 km maar ik volg de knooppunten dus die 11 km werden 22 km….en de geplande route was al circa 80 km.
In Lemmer zag ik een kringloopwinkel, daar moest ik natuurlijk wel even naar binnen.
Twee mooie boeken gekocht voor tante Jo van haar favoriete auteur. Zal ze binnenkort even langs brengen.
Het was een mooie route, ik reed door prachtige stukken bos en kwam maar weinig andere mensen tegen. Het valt me telkens op dar het overal nog zo rustig is.
In Meppel ben ik naar het centrum gefietst om daar naar de pizzeria te gaan. Na het eten nog een rondje door het mooie centrum gewandeld en vervolgens het laatste stukje gefietst naar mijn logeeradres.
Vanavond mag ik logeren bij Roel Zevenhuizen en Ellen Vermaeten. Fijn dat zoveel mensen zo gastvrij zijn!
Ik denk dat ik wel goed zal kunnen slapen straks na zoveel kilometers in de buitenlucht.
Heb nou wel zo’n beetje kapkes aan de kont van zo’n lange rit.
Niet te laat naar bed, morgen verder en dan is mijn doel Roden, Fieneke Groeneveld ik kom eraan!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.