Dag vijf van Thea Loois fietst van Rijswijk naar huis in Blijham

Foto: Thea Loois

MEPPEL – RODEN – Dag vijf van Thea Loois fietst van Rijswijk naar huis in Blijham
Dag vijf, 94 km van Meppel naar Roden,

Een fantastische fietsdag gehad, wat een prachtige dag en wat een geweldige route!
Ik heb vannacht als een blok geslapen, helemaal lekker uitgerust verscheen ik aan het ontbijt. Roel Zevenhuizen had de tafel gedekt en we hebben heerlijk gegeten.
Na het ontbijt stond mijn fiets gereed en was ik ook startklaar voor de 5e dag.
Vanuit Meppel reed ik via Ruinerwold naar Havelte en kwam ik uit bij Holtingerveld. Dit gebied was nieuw voor mij, wat een mooie natuur!!
In Wapse heb ik gezellig koffiegedronken op het terras van de Wapser Herberg met zoon Frank die toevallig in de buurt was voor zijn werk.
Na allerlei mooie weggetjes kwam ik terecht bij het Drents-Friese wold, ook daar is het schitterend om te fietsen.
Ik trof een bejaarde vader die met zijn zoon die op een bankje zat. Vader vertelde dat de zoon ook lange afstanden fietst. Wat een leuk gesprek was dat, dat ontstaat dan zomaar spontaan. Genieten!!
Via Appelscha en het schitterende Fochteloërveen ging ik naar de eindbestemming van vandaag: Rolde
Ergens in het bos had ik bijna een botsing met een oudere man. Ik kwam aanfietsen en die man wilde plotseling opstappen. Hij keek niet op of om en had het hele fietspad nodig om op z’n fiets te klimmen. Daardoor moest ik uitwijken naar de berm. Hij schrok schijnbaar van mij en riep heel hard: MEVRÓUW, kunt u niet even bellen??
Ik was helemaal overdonderd!! Had eigenlijk moeten antwoorden: MENÉÉR kunt u niet even achterom kijken voor u opstapt? Ik kon toch ook niet bedenken dat hij al zigzaggend ging opstappen. Ouwe pipo!!
Inmiddels aangekomen op mijn laatste logeeradres bij Fieneke Groeneveld.
De hele dag fantastisch weer gehad, maar net op het eind…….het laatste kwartier plensende regenbui grrrrrr. Kletsnat kwam ik aan.
Na een lekkere hete douche en droge kleren aan, kon ik aanschuiven voor de warme maaltijd. Heel gezellig getafeld en lekker gegeten.
Morgen de laatste dag van dit fietsavontuur.
Jammer dat het alweer bijna afgelopen is maar ik heb weer veel mooie herinneringen gemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.