Meyer Werft in beeld voor bouw luxe privéjacht met 117 appartementen

Foto: Catharina Glazenburg

PAPENBURG – De Meyer Werft kan weer een nieuwe order binnenhalen. De bestelling is nog onder voorbehoud van financiering.

Als de financiering rond is kan de Meyer Werft een nieuwe order binnenhalen. Ocean Residences Development Ltd. (ORD) wil door de werf in Papenburg het privéjacht M/Y NJORD met 117 appartementen en een afmeting van 84.800 GT laten bouwen. Het schip met een lengte van 289,30 meter en een breedte van 33,50 meter biedt plaats aan ca. 1000 personen (bemanning en passagiers) en moet eind 2025 worden opgeleverd.

M/Y NJORD wordt een schip dat zowel bij oplevering als in de toekomst aan de strengste milieueisen zal voldoen. Het schip wordt aangedreven door state-of-the-art LNG-motoren en heeft moderne warmteterugwinningssystemen en geavanceerde energiebeheersystemen aan boord. Het schip heeft een bijzonder megajachtontwerp en heeft een emissiearme LNG-voortstuwingssysteem, dat samen met een hybride batterijsysteem zorgt voor een snelheid van 21 knopen. Om ervoor te zorgen dat het schip toekomstbestendig is, worden de motoren en brandstoftanks voorbereid op eenvoudige ombouw naar toekomstige brandstoffen met een lagere of neutrale CO2-voetafdruk. In tegenstelling tot de klassieke cruiseschepen kopen geïnteresseerden hier de suites of appartementen aan boord. Dit onderstreept het karakter van een privéjacht.

Het schip is ontworpen als het buitengewone huis van een gemeenschap van individuen en families die hun passie voor reizen, avontuur en ontdekking delen. Daarnaast is de NJORD ingericht als een soort onderzoeksschip met een filantropisch doel. Het schip is uitgerust om wetenschappelijk en oceanografisch onderzoek uit te voeren op een breed scala aan bestemmingen, ter ondersteuning van liefdadigheidsinstellingen, missies en dringende doelen. In samenwerking met oceanografische onderzoeksorganisaties en wetenschappelijke groepen zal NJORD onderzoeksprojecten promoten die wetenschappelijke grenzen helpen verleggen en wereldwijd marien onderzoek bevorderen dat bijdraagt ​​aan een beter begrip van de complexe systemen waaruit onze aarde bestaat. Deze unieke combinatie geeft het schip ook een bijzonder karakter.

Kristian Stensby, voorzitter en CEO van ORD, legt uit: “We zijn blij dat we de kans hebben om samen te werken met MEYER WERFT, een bedrijf dat zijn scheepsbouw al 226 jaar op koers houdt – dat is zeven generaties – en een wereldleider is bezig met het bouwen van innovatieve en complexe passagiersschepen en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van uitzonderlijke kwaliteit, precisie en stipte leveringen.”

“Dit is weer een zeer belangrijke stap voor het veiligstellen van de locatie Papenburg. Met de nieuwe order breiden we ons portfolio van scheepstypes uit en kunnen we opnieuw bewijzen dat we toonaangevend zijn in de bouw van bijzonder milieuvriendelijke schepen. Bovendien kunnen we met de bestelling ook de tot nu toe moeilijke vooruitzichten verbeteren, vooral voor de jaren 2024/2025. Deze opdracht is hard nodig zodat de daling van de bezettingsgraad in deze jaren niet eens groter zal zijn dan 40%. Veel verschillende maatregelen en nieuwe bestellingen zijn absoluut noodzakelijk voor het toekomstige programma van het bedrijf ”, zegt Thomas Weigend, directeur van MEYER WERFT.

Bron: Meyer Werft

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.