“Heleniumfestival” bij Kwekerij Jacobs

Foto: Bé Eelsing

VRIESCHELOO Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus wordt bij Kwekerij Jacobs het “Heleniumfestival” georganiseerd.

Elk jaar wordt bij Kwekerij Jacobs het meest uitbundige bloemenfeest: “Heleniumfestival” georganiseerd. Als houder van de “Nederlandse Planten Collectie Helenium”, zijn Dori en Henk Jacobs inmiddels de trotse bezitters van ruim 120 cultivars. Nog steeds komen er nieuwe cultivars bij.

Ook vinden ze zo af en toe een Helenium zaailing in hun tuin. Een leuke en spannende bezigheid, want het is altijd weer een verassing wat daaruit ontstaat. Door de diversiteit van de collectie laten ook die zaailingen grote verschillen zien in hoogte, bloemvorm en kleur. Een aantal veelbelovende Helenium zaailingen zijn ze nog druk aan het bestuderen en beoordelen.

In de maand augustus vormen de Heleniums een oogstrelend bloemenfestijn. Tijdens een lekker middagzonnetje gonst het van bijen en hommels. Rondfladderende vlinders zorgen voor een vrolijke noot boven de beplanting.

Dit alles kunt u zaterdag en zondag meemaken tijdens het zevende “Heleniumfestival”. Het festival is tussen 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

Kwekerij Jacobs

5e Dalweg 4 Vriescheloo

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.