Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rhede

Gisteravond is rond half acht op de Bellingwolder Straße tussen de grensovergang bij Bellingwolde en Rhede een VW Golf aangereden. Dit gebeurde met een witte VW bus. De bus reed in de richting van de grens op de verkeerde weghelft. Hoewel beide voertuigen beschadigd raakten, zette de bestuurder van de VW bis zijn reis voort. De politie is naar hem en naar getuigen van het ongeval op zoek.

Meppen

Tussen 29 augustus en 5 september zijn in het centrum van Meppen, Klein Fullen en in Schwefingen meerdere verkiezingsposters van de AFD ( Alternative für Deutschland) vernield. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Lingen.

Vanmorgen is tussen 9.00 en 11.00 uur op de parkeerplaats bij de Marktkauf aan de Schwefinger Straße in Meppen een geparkeerde zwarte Audi A4 Avant aangereden. De auto is aan de voorkant beschadigd. De politie is op zoek naar de veroorzaker.

Weener

Vannacht heeft het grensoverschrijdend politieteam om half één bij de afslag vanaf de A31 naar Weener een auto gecontroleerd, die kort daarvoor de grens was gepasseerd. In de auto zat een 26 jarige Duitser die internationaal gesignaleerd was. Hij kreeg in 2019 een geldstraf wegens fraude opgelegd. Hiervan moest hij nog 280 euro betalen.

Omdat hij het bedrag, verhoogd met 73,50 aan extra kosten, meteen kon voldoen, bleef hem een gevangenisstraf van 28 dagen bespaard.

Lathen

Gistermiddag is tussen 11.15 en 11.45 uur op de parkeerplaats bij de Combi aan de Großen Straße in Lathen een geparkeerde zilvergrijze Ford C-Max aangereden. De auto raakte aan de achterkant van de passagierszijde beschadigd. Getuigen worden verzocht de politie van Haren te bellen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.