Fotoreportage van Open Monumentendag Westerwolde Zuid

Foto: Astrid Lüürssen

WESTERWOLDE – Hieronder een fotoreportage van de Open Monumentendag in Westerwolde Zuid.

Tijdens het weekend van de Open Monumentendag stelde Staatsbosbeheer haar 17e eeuwse Schaapskooi in Ter Borg (Sellingen) open voor publiek.

In het buurtschap Ter Borg met haar vier boerderijen en de schaapskooi lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Op steenworp afstand meandert De Ruiten Aa langs kleine akkers en houtwallen.

Op loopafstand ligt nog een oorspronkelijk heideveld van 35 hectare, het grootste aaneengesloten heideveld van onze provincie. Een schaapskudde houdt hier de heide open. Ook grazen hier geiten en Schotse Hooglanders.

Tijdens het weekend vertelde de boswachter meer over de natuur en de cultuurhistorie van dit prachtig buurtschap.

Ook de Hervormde kerk in Sellingen deed mee. De monumentale oude kerk aan de Torenstraat was vandaag van 10 tot 5 uur geopend. Vrijwilligers waren de hele dag aanwezig om de belangstellenden te ontvangen.

De kerk is rond 1300 gebouwd. De bezoekers konden vandaag het gebouw met zijn prachtige ligging, de schitterende muurschilderingen, de preekstoel en het orgel rustig bekijken. Daarnaast waren er, middels een beamer presentatie, oude foto’s van de kerk te zien en werden er oude en nieuwe doopjurken tentoongesteld.

Foto’s: Astrid Lüürssen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.