Extra treinritten tussen Stadskanaal en Veendam

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL, VEENDAM – Traditiegetrouw staat het derde weekend van september van Museumspoorlijn STAR in het teken van extra activiteiten. Ook dit jaar rijden de treinen weer op 18 en 19 september tijdens de STAR-dagen.

Geen Stadskanaal onder Stoom

In 2020 zou het evenement ‘Stadskanaal onder Stoom’ plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis is dat toen opgeschoven naar 2021. Maar ook dit jaar gaat dat evenement niet door. Daarvoor in de plaats rijdt de trein ‘gewoon’ op zaterdag 18 en 19 september. Wel worden er enkele extra activiteiten op deze beide dagen georganiseerd.

Dienstregeling

Tussen Stadskanaal en Veendam wordt op beide dagen een intensievere dienstregeling gereden. Vanuit Stadskanaal vertrekt de trein op beide dagen om 10.00, 12.10, 14.30 en 16.30 uur. Net als tijdens het zomerseizoen moet voor al deze ritten vooraf gereserveerd worden. De kaartjes zijn te koop via de website van de STAR.

Ook kun je op beide dagen de treinrit combineren met een High Tea in de sfeervolle rijtuigenloods! Deze wordt helemaal in een ‘Alice in Wonderland’-thema ingericht. Ook voor de High Tea geldt dat reserveren vooraf verplicht is.

Extra activiteiten

Op en rond het emplacement Stadskanaal staan diverse oude voertuigen opgesteld. Ook is de werkplaats open voor bezichtiging. Een mooie gelegenheid om eens de techniek van dichtbij te bekijken! Voor bezoekers die alleen willen kijken heeft de STAR gedurende dit weekend ook speciale perronkaartjes. Ook die zijn online te koop!

Meer informatie

Kijk voor alle informatie, zoals de tijden, op de website: www.stadskanaalrail.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.