SeniorWeb helpt senioren al 25 jaar!

Foto: SeniorWeb

NEDERLAND – SeniorWeb bestaat deze maand 25 jaar.

Sinds 1996 maakt SeniorWeb de digitale wereld begrijpelijk voor senioren, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. De organisatie doet dat met een unieke combinatie van educatie, inspiratie en computerhulp. In de afgelopen 25 jaar zijn er honderdduizenden senioren opgeleid en miljoenen mensen geholpen met hun vragen en problemen op digitaal gebied. Met een stabiel ledenaantal van 150.000, 3.000 vrijwilligers en 425 leslocaties verspreid over het hele land heeft de vereniging SeniorWeb ondertussen een stevig landelijk netwerk.

Klaar voor de toekomst

Daniël de Levita, directeur van SeniorWeb, blikt vooruit naar de toekomst: ‘Online zijn wordt onderdeel van het leven, van iedereen. De samenleving blijft immers digitaliseren. We willen alle senioren laten zien dat digitaal fit zijn kansen geeft. We spannen ons in om senioren positieve digitale ervaringen te geven, zodat zij hun vertrouwen opbouwen. Oók de mensen die het moeilijk vinden om met digitale apparaten om te gaan. We hebben de middelen, kennis én de mensen om hulp te bieden. We staan klaar voor de komende 25 jaar!’

Jubileumwebsite en nieuw logo

We starten het jubileumjaar met de lancering van een speciale website vol informatie over 25 jaar SeniorWeb. Op deze website, seniorweb.nl/25-jaar, staat onder andere een interview met oud-voorzitter Lieteke van Vucht Tijssen en huidige voorzitter Moniek van Jaarsveld. Zij blikken terug op 25 jaar digitale ontwikkelingen en kijken vooruit naar de toekomst van SeniorWeb.

Tevens introduceren we een nieuw logo. Modern, fris en eigentijds, maar nog steeds herkenbaar aan de kleuren groen en oranje en door de stern die nog over de wereldbol vliegt. De stern staat voor vrijheid, zelfontplooiing en onafhankelijkheid. Omdat er ook tijdens het surfen over het web geen grenzen bestaan. De computer en het internet vergroten de onafhankelijkheid en de mogelijkheden voor zelfontplooiing.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.