Veel belangstelling voor hobbybeurs Siep & Co

Foto: Abel van der Veen

OUDE PEKELA – Zondag organiseerde Siep & Co een hobbybeurs. Het gratis toegankelijke evenement stond bol van de techniek.

De beurs vond plaats in het grote ketelhuis van de stichting. Zo’n 20 hobbyisten lieten de bezoekers zien waar ze zich in hun vrije tijd mee bezig houden.

Op de beurs was veel bewegend materiaal te zien. Race auto’s, stock cars, mini- tractoren, shovels en kranen die zand verplaatsen, beweegbaar technisch lego, een stoomtrein in aanbouw op schaal, duikboten die onder water echt werken, op schaal na gebouwde boortorens, radiografisch bestuurbare schepen, eveneens gebouwd op schaal, miniatuur landbouwwerktuigen, antieke nog werkende radio’s, speciaal en zwaar radiografisch bestuurbaar transport, baggerschepen en een stoomtrein plus stoomtractor.

Medewerkers van Siep & Co stonden klaar om bezoekers die belangstelling hadden voor de machines van de stichting rond te leiden. De expositie ging over de geschiedenis van het papier maken. Buiten stond een benzine tractor uit 1920 die met een slinger op het vliegwiel moest worden gestart.

Foto’s: Abel van der Veen

Video: Freddy Stötefalk

HIER vindt u foto’s die gemaakt zijn door Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.