Gemeente Veendam doet mee aan landelijke inleveractie steekwapens

Foto: Anita Meis

VEENDAM – De gemeente Veendam doet in de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober 2021 mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau in Veendam.

Steekwapens

Wapenbezit neemt vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Veel jongeren staan onvoldoende stil bij de gevolgen van hun gedrag. Ze denken dat het stoer is een wapen te dragen. Of dat ze een wapen nodig hebben om zich te verdedigen als ze aangevallen worden. Maar wapens bieden een schijnveiligheid. Met een wapen op zak ga je bijvoorbeeld minder snel een ruzie uit de weg.

Inleveren

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau aan de Korteleegte in Veendam. Het inleverpunt is te herkennen door de poster die voor het raam hangt. De openingstijden van het inleverpunt zijn:

  • 11, 12 en 13 oktober van 9.00 tot 16.00 uur
  • 14 oktober van 9.00 tot 21.00 uur
  • 15 oktober van 9.00 tot 12.00 uur

Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit. De inleveractie wordt landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.