Geslaagde oud-Hollandse middag in De Bolster

Foto: Jan Glazenburg

ONSTWEDDE – Vanmiddag organiseerde Bibliotheek Onstwedde in samenwerking met Welstad, Smallsteps en De Zijlen een oud-Hollandse middag.

In De Bolster in Onstwedde kon jong en oud vanmiddag genieten van verschillende activiteiten.

Zo nam de Groningse verteller Klaas Meijer oude gebruiken uit de omgeving van Onstwedde onder de loep, richtte het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal een fototentoonstelling in, deden kinderen mee aan Oud Hollandse spelletjes, was er een proeverij en een prijsvraag en werden er kniepertjes en spekdikken gebakken.

Buiten in de voorleestent las Niesje voor uit de boekjes van Ot en Sien en werden Oud Hollandse liedjes gezongen. Daarnaast kregen de bezoekers de gelegenheid een kijkje te nemen bij de dagbesteding van De Zijlen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.