Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op 9 september om 07.45 uur op de kruising van de Kirchstraße en de B 70 in Papenburg plaats vond. Daar botsten een 51 jarige bestuurster van een rode Renault en een blauwe personenauto tegen elkaar. Hierbij raakte de bestuurster van de Renault gewond. De auto heeft voor 4.000 euro schade. De bestuurder van de blauwe auto en de bestuurster van de Renault vertellen allebei een andere versie van het ongeval. De politie hoopt dat getuigen voor opheldering kunnen zorgen.

Maandagmiddag is bij een opslagloods aan de Seeschleusenstraße in Papenburg ingebroken. De daders braken eerst door een omheining heen en drongen vervolgens de loods binnen. Daar werd naar waardevolle spullen gezocht. Het is nog niet duidelijk wat er is gestolen.

Haren

Gisteravond om zes uur is bij een aanrijding op de B408, ter hoogte van Haren, een 53 jarige motorrijder lichtgewond geraakt. Het slachtoffer werd door een 19 jarige inwoner van Ter Apel over het hoofd gezien, toen deze vanaf de A31 de B408 insloeg. Bij de aanrijding kwam de motorrijder ten val. Zijn machine, een Honda SC35, vloog in brand en kan als verloren worden beschouwd. De inwoner van Ter Apel en een 16 jarig meisje, dat bij hem in de auto zat, bleven ongedeerd. De schade wordt op 13.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.