Dickens’ Day Beerta gaat niet door!

Foto: Jans Velthuis

BEERTA – Een van de grootste evenementen in de regio, Dickens Day Beerta, gaat niet door.

De coronacijfers hollen achteruit en er mag steeds meer, maar het staat vast dat Dickens Day Beerta in december niet doorgaat. De situatie is daarvoor te onzeker zegt de organisator Dorpsbelangen Beerta. Het is onduidelijk hoe de coronamaatregelen in december zijn.

Ook is de organisatie nog steeds op zoek naar een locatie: “We zijn ermee bezig, maar tot dusver is er nog geen ruimte gevonden met voldoende ruimte voor de opslag van de verschillende decorstukken en Dickens-outfits het hele jaar, en waar ook geklust mag worden. Dat kan ook een boerenschuur of een gedeelte van een leegstand pand zijn. We willen nieuwe dingen bedenken, en daar gebruiken we dit extra jaar voor. Als je graag mee wilt helpen en bedenken, meld je dan via de website www.dickensday.nl ”.

Dorpsbelangen vindt het belangrijk dat Dickens Day gratis voor de bezoeker blijft. Iedereen, met een grote of een kleine beurs kan genieten van de meer dan honderd figuranten in Dickensstijl, van de muzikanten, van toneelspelers. De organisatie hoopt dan ook dat er volgend jaar weer voldoende financiële steun is.

Het is altijd enorm gezellig op deze dag in het Oldambtster dorpje Beerta. Het is een grote teleurstelling voor velen dat Dickens Day dit jaar niet doorgaat. Maar de organisatie is ervan overtuigd dat het dorp weer in de magische wereld van het kerstverhaal a Christmas Carol van Charles Dickens komt in december 2022!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.