750 deelnemers bij vierde Nedmag Moonlight Walk

Foto: Bert-Jan Bruning, algemeen directeur Nedmag Industries en Dirk-Jan brouwer, president Lions Club Veendam. Foto ingezonden door Hans Deuze

VEENDAM – Dit jaar waren er door de regels voor evenementen geen nieuwe records te melden als het gaat om het aantal deelnemers. De organiserende Lions Club Veendam begroette afgelopen vrijdag (17 september) het maximaal toegestane aantal wandelaars van 750 voor de ‘de leukste wandeling bij maanlicht’.

Het moet gezegd dat de weergoden het evenement dit jaar niet in de steek lieten. Het was heerlijk wandelweer en de deelnemers kwamen dit jaar dan ook weer van uit de hele provincie naar Veendam.

Dankzij de 750 wandelaars heeft de Lions Club een netto-opbrengst van 7500 euro kunnen noteren ten bate van het goede doel. Dit genoemde bedrag zal de Lions Club besteden aan een activiteit voor de kinderen van Veendam. In eerdere jaren ging de opbrengst naar een speeltoestel voor de kinderboerderij (2017), de gehandicaptensport in Veendam (2018) en Muziek voor ouderen (2019).

De Nedmag Moonlight Walk van afgelopen vrijdag omvatte een parcours van ruim vijf kilometer met langs de route bijzondere acts. Het varieerde ditmaal van een DJ die met zijn helikopter geland was in het Centrum van Veendam tot dinosaurussen die de straten van Veendam Noord onveilig maakten. De wandelaars konden dit jaar onderweg vanwege de coronaregels niet getrakteerd worden op een hapje en een drankje.
Het evenement werd naast hoofdsponsor Nedmag mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van diverse bedrijven uit Veendam en omgeving.

Foto: Bert-Jan Bruning, algemeen directeur Nedmag Industries en Dirk-Jan brouwer, president Lions Club Veendam.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.