Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Rond drie uur gistermiddag is bij een ongeval op de A31, ter hoogte van Haren, een 47 jarige inwoonster van Haren zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 31 jarige man uit Haren te laat zag dat op de A31 een file stond. Hij reed met zijn Skoda frontaal achterop de Kia Ceed van de vrouw uit Haren. Zij werd met onbekend letsel met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De veroorzaker van het ongeval bleef ongedeerd. Omdat agenten het vermoeden hadden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd een blaastest gedaan. Die gaf een waarde van 1.65 promille aan. De man werd voor verdere afhandeling meegenomen naar het politiebureau.

Dörpen

Bij een ernstig ongeval op de Neudörpener Straße zijn gisteravond vier personen gewond geraakt. Een van hen, een 20 jarige inwoner van Neubörger, verkeert in levensgevaar. Het slachtoffer moest rond zeven uur in een bocht om nog onbekende redenen uitwijken voor een landbouwvoertuig. Hij belandde daarbij in de berm en verloor de controle over zijn VW. De auto slingerde weer terug op de weg en botste daar tegen een tegemoetkomende Audi A4. De man werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. In de Audi zaten drie mannen in de leeftijd tussen 52 – 57 jaar uit Surwold. Een van hen raakte zwaargewond; de twee andere inzittenden liepen lichtere verwondingen op. De politie is een onderzoek naar de toedracht van het ongeval gestart.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.