SP: “Haal het Ommelander Ziekenhuis Groningen uit de wurggreep van Powerfield”

Foto: Anita Meis

SCHEEMDA – De Statenfractie van de Socialistische Partij wil dat gemeente en provincie hun uiterste best doen om het Ommelander Ziekenhuis Groningen uit de financiële zorgen te halen. De SP is tegen de plannen om grote weilanden vol te leggen met zonnepanelen om zo de financiële positie van het ziekenhuis te redden.

Volgens de socialisten moeten gemeenten en provincie bij het Rijk aankloppen voor meer zekerheid en behoud van het ziekenhuis. Hierin verwacht de SP veel meer inzet van Gedeputeerde Staten. Door grote zonneparken aan te leggen om de kosten van het ziekenhuis te dekken, werkt de overheid volgens de socialisten mee aan het vermarkten van zorg- én energievoorzieningen. In zowel Provinciale Staten als de gemeenteraad heeft de SP de kwestie aangekaart.

SP-Statenlid Joke Lesman: “Onze ziekenhuizen en zorgvoorzieningen zijn onmisbaar. Daarom mogen deze niet in de wurggreep van energiecowboys zoals Powerfield terechtkomen.” Volgens de SP heeft dit plan alleen maar nadelen. “Het geeft te veel macht en invloed aan Powerfield, het verkwanselt ons Groninger landschap en biedt geen enkele garantie op zekerheid voor de toekomst van het ziekenhuis.” 

In Provinciale Staten en de gemeenteraad van Oldambt zal de SP dit blijven aankaarten.

Afgelopen zaterdag stond de SP in het centrum van   Winschoten om hierover met mensen gesprek te gaan. De komende tijd gaat de SP op meerdere plekken in gesprek met inwoners over het omstreden plan van OZG en Powerfield.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.