NL-Alert voor grote brand vuilstort Stainkoeln Groningen

GRONINGEN – Vanwege een grote brand op het terrein van afvalverwerker Stainkoeln is een NL-Alert uitgegaan.

Rond half tien vanavond is een buitenband ontstaan bij afvalverwerker Stainkoeln aan de Winschoterweg in Groningen. De brandweer schaalde op naar GRIP 1, middelbrand. De korpsen van Groningen en Haren en het haakarmvoertuig van brandweer Delfzijl zijn ter plaatse.

Bij de brand komt veel rook vrij. Daarom heeft de brandweer een NL-alert uitgegeven voor de omgeving Groningen/Garmerwolde/Meerstad.

Update

Samen met het bedrijf heeft de brandweer de vuurhaard afgedekt met zand. Door het wegnemen van zuurstof hebben ze de brand “geblust”. Na nog een laatste controle keerde de brandweer terug naar de kazerne. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.