Ziekenhuislocaties Treant Zorggroep krijgen Qualicor Europe-certificaat uitgereikt

Foto: Bianca Verhoef Fotografie

STADSKANAAL, EMMEN, HOOGEVEEN – De drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep, in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal, behaalden dit voorjaar de accreditatie van Qualicor Europe (voorheen NIAZ). Treant werd hiermee beoordeeld op de kwaliteit van zorg en slaagde met vlag en wimpel.

Ellen Joan van Vliet van Qualicor Europe reikte het behaalde certificaat afgelopen woensdagmiddag officieel uit. Bestuurslid Refik Kaplan nam het document namens Treant vol trots in ontvangst. Dat deed hij in het bijzijn van een aantal collega’s, die zich de afgelopen periode vol hebben ingezet.

Trots

Kaplan kijkt met ontzettend veel trots terug op het behaalde resultaat en ziet de toekomst voor Treant met vertrouwen tegemoet. ‘We hebben ons samen tot doel gesteld het keurmerk te behalen en dat is ons gelukt, ook nog eens midden in de coronapandemie. Met passie, inzet en professionaliteit komen we tot betere resultaten en tegelijkertijd meer werkplezier. Hiermee zorgen we voor een nog hogere kwaliteit van zorg voor al onze patiënten.’

Ook het Dialysecentrum Emmen (DCE) kreeg het officiële certificaat van Qualicor Europe. Deze afdeling werd namelijk losstaand van Treant Ziekenhuiszorg ge-audit. Dit gebeurde overigens voor de laatste keer: in het vervolg wordt dialyse opgenomen in de Treant-brede ziekenhuis-audit.

Zorghelden bedankt!

Afgelopen 7 juni stond Treant uitgebreid stil bij een roerige coronaperiode en onder meer het behalen van de accreditaties in de ziekenhuis- en ouderenzorg. Om de zorghelden te bedanken ging de vlag in top en was het op alle locaties feest.

Bekijk hier de video van die dag

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.