ABC Trial doet Bourtange aan

Foto: Meijco van Velzen

GRONINGEN, DRENTHE – Vandaag werd, traditioneel in het laatste weekend van september, de ABC Trial gereden.

Vandaag werd de ABC Trial 2021 gereden. De start was bij Van der Valk Hotel “Emmen” in Nieuw-Amsterdam. De route was uitgezet door de voormalig organisator van de ABC Rally: Joep Wanders.

De ABC-Trial is een navigatierally voor klassieke auto’s tot het bouwjaar 1990, die traditioneel in het laatste weekend van september georganiseerd wordt.

De route was ongeveer 280 kilometer lang. De deelnemers moesten met behulp van diverse soorten kaarten en verschillende systemen navigeren. Ook was er een rijvaardigheidstest in de route opgenomen. Goedkoop is deze sport niet. Voor het inschrijfgeld van € 285,- per team kreeg je het routeboek, rallyschilden, koffie, lunch en een diner.

Er werd gestreden in drie klassen, de Master-, Trial- en Challenge-klasse met elk hun eigen niveau. De Master- en Trial-klasse reden een uitdagende rally, waarbij er niet te veel omgereden werd in de Trial-klasse.

De Challenge-klasse reed een aanzienlijk minder zware rally, waarbij het voornamelijk om het lekker rijden en de mooie weggetjes ging. De ABC Trial telt zowel mee voor het DHRC kampioenschap als het KNAF kampioenschap.

Meijco van Velzen spotte de auto’s tijdens een pitstop bij de Natte Horizon in Bourtange en maakte onderstaande foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.