De vrolijke eetclub is ook weer begonnen

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – De Vrolijke Eetclub is het nieuwe seizoen begonnen met een BBQ.

Op 21 september 2016 werd in het theehuis van de kinderboerderij aan de Havenstraat in Ter Apel “Fenny haar eetclub” geopend. De eetclub werd genoemd naar Fenny Hofkamp. Zij heeft zo’n 30 jaar een eetclub geleid voor mensen met een beperking. Door terugloop van het aantal vrijwilligers hield de eetclub op met het bestaan.

Marja Oortwijn, moeder van Rob, een jongen met Down Syndroom, nam samen met enkele vrijwilligers en Humanitas, het initiatief de eetclub een herstart te geven. Iedere woensdagmiddag werd door Marja, samen met een aantal vrijwilligers gekookt en het was steeds een succes! Er werd heel wat af gelachen in het theehuis aan de Havenstraat.

Gisteren is De Vrolijke Eetclub weer begonnen. Ze startten het seizoen met een BBQ bij Marja thuis. Het was een geslaagde avond; vooral toen Marja en Leonie, omgedoopt tot de Alpenzusjes, een komische act opvoerden.

De groep gaat nu elke woensdagavond eten in het Streekje in Ter Apel. Ook daar zal het vast weer een vrolijke boel worden!

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.