Geen versoepelingen van coronamaatregelen in het Ommelander Ziekenhuis

Foto: Anita Meis

SCHEEMDA – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft besloten om ook na 25 september de 1,5 meter afstand daar waar mogelijk in stand te houden. De medewerkers blijven mondneusmaskers dragen en ze vragen patiënten en bezoekers hetzelfde te doen.

Het Ommelander Ziekenhuis volgt hiermee het beleid van de Noordelijke ziekenhuizen (ROAZ). Dit advies wijkt af van het landelijk beleid waar vanaf 25 september de 1,5 meter wordt opgeheven. Het Ommelander Ziekenhuis en de omliggende ziekenhuizen houden de 1,5 meter afstand daar waar mogelijk in stand, omdat na het doorvoeren van grote versoepelingen in de samenleving een golf aan besmettingen een reëel scenario is.

“De maatregelen die in ons ziekenhuis gelden dragen niet alleen bij aan de bescherming van patiënten en bezoekers, maar ook aan de veiligheid van medewerkers. Daarom vragen we patiënten en bezoekers nog zoveel mogelijk zonder begeleiding naar het ziekenhuis te komen. Ook de afspraken voor het bezoeken van patiënten blijven hetzelfde. Daarnaast blijven de andere basisregels van kracht, dus was regelmatig uw handen en laat u testen bij klachten. U wordt in het ziekenhuis niet gevraagd om uw coronapas of QR code te laten zien”, aldus het OZG.

Het betreft een tijdelijke verlenging van de maatregelen, om de effecten van de versoepelingen per 25 september af te wachten. Eind oktober wordt dit beleid geëvalueerd om per 1 november eventuele aanpassingen te doen.

Bron: OZG

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.