Jongeren Pekela ontpoppen zich tot graffiti kunstenaars

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – Vandaag maakt de jeugd van Pekela en omgeving het grootste graffiti kunstwerk van het noorden.

Vandaag is het graffiti workshop dag in Pekela. Zo’n 100 jongeren tussen de 7 en 17 jaar maken vandaag een heel groot kunstwerk op de afzetting van het braakliggende gedeelte aan de Raadhuislaan. Zo ziet het er cool uit tot dat er gebouwd gaat worden! Wethouder Hennie Hemmes van wonen en leefbaarheid hielp vanmorgen een stukje mee.

De graffiti workshop wordt door de gemeente Pekela in samenwerking met Pekela Actief, De Badde, Acantus en Jong Pekela georganiseerd.

Op de plek waar nu de afzetting staat stonden vier winkels, met daarboven woningen. Deze zijn in het voorjaar gesloopt. Acantus gaat er een appartementencomplex van drie etages, met in totaal twaalf appartementen, bouwen.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.