Politie gaat zelf AMBER Alerts uitsturen

Foto: Amber Alert Nederland

NEDERLAND – Per 23 november neemt de Politie vermist-kind-alertering over van Stichting AMBER Alert Europe. Hierdoor blijven AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts ingezet worden voor vermiste kinderen in levensgevaar.

De overeenkomst tussen Stichting AMBER Alert Europe en de Politie komt er na de unaniem aangenomen motie Eerdmans die ons verzocht om samen met de Politie tot een constructie te komen waarbij de voordelen van AMBER Alert, waaronder het bereik, de naamsbekendheid, de samenwerking met partnerorganisaties en de internationale inzet, zo veel als mogelijk behouden blijven.

Stichting AMBER Alert Europe blijft zich ook de komende jaren inzetten voor vermiste kinderen middels o.a. preventiecampagnes, projecten en het verbeteren van grensoverschrijdende politiesamenwerking op vlak van vermiste personen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.