Thera-trainer voor ALS patiënten dankzij benefietconcert weer een stukje dichterbij

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Zaterdagavond verzorgden Twij Körten Twij Langen een benefietconcert bij Theater Kunst & Vliegwerk in Blijham.

De groep Twij Körten Twij Langen, die gevormd wordt door: Bart Kruizinga, Evert Kruizinga, Eltje Doddema en Harm Tabak verzorgde zaterdagavond, samen met Krzysztof Groen (Veendammer Johnny Cash) en Trijn Wenning (Vlagtwedde) een benefietconcert in het Theater Kunst & Vliegwerk van Marten Grupstra in Blijham. De avond werd geopend door de burgemeester van de gemeente Pekela: Jaap Kuin (lid comité van aanbeveling K6). Het thema was countrymuziek. Evergreens maar ook bekende countrynummers met ’n Grunneger tekst kwamen voorbij.

De Stichting K6 tegen Kanker, die wordt gevormd door: Bart Kruizinga, Gea Kruizinga, Marieke Kruizinga, Arjan Kuiper, Margriet Kuiper-Kaput en Jurrian Kaput, heeft als nieuw goed doel de Stichting ALS op de weg uitgekozen. Ze willen geld inzamelen om een Thera-trainer, een innovatieve bewegingstherapietoestel voor patiënten met ALS aan te kunnen schaffen. Hiervoor is 3.000 euro nodig.

Zaterdagavond bracht 850 euro op voor dit goede doel. De fietstocht K6 Challenge Westerwolde, die op 12 september plaatsvond, bracht 700 euro in het laadje.

Foto’s: Jan Glazenburg

HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.