NNO ensemble Blend trapt 45 jarige jubileum van de koffieconcerten in de garnizoenskerk te Oudeschans af

Foto: Jan Glazenburg (archieffoto)

OUDESCHANS – Vanmorgen vond in de garnizoenskerk in Oudeschans het jubileumconcert ter ere van het 45 jarig jubileum van de koffieconcerten plaats.

Vandaag kwam het NNO ensemble Blend voor een jubileumconcert naar Oudeschans. Blend is een bijzonder ensemble door de bezetting met: trompet, slagwerk, gitaar, contrabas en viool (Sergei Bolotny) Zij speelden klassieke muziek, zigeunermuziek, jazz, tango’s en salonmuziek. Vijf muzikanten die een variatie aan muziek lieten horen. Een dwars doorsnee van 45 jaar muziek in het kerkje. Een feestelijk begin van een jubileumjaar.

Het concert werd door veel belangstellenden bijgewoond; het kerkje zat bomvol.

Voor de komende periode staan nog meer concerten op het programma:

  • 17 oktober Gaudi strijkkwartet. Het Amsterdams Gaudi Strijkkwartet, geeft concerten in binnen- en buitenland. En is onlangs -voor corona- op tournee geweest naar Praag en Ierland en heeft in 2019 nog hun debuut gemaakt in diverse concertzalen in Portugal en Duitsland. Door hun jarenlange ervaring en samenspel kan het Gaudi putten uit een breed repertoire. Voor de ochtend in Oudeschans is er gekozen voor een romantisch programma en laat men ons genieten van o.a. een strijkkwartet van Mozart, Händel’s Water Music en blijmoedige muziek van Frits Kreisler.
  • 14 november Het Prins Claus Conservatorium. De Garnizoenskerk onderhoud al meer dan 20 jaar bijzondere contacten met het Prins Claus Conservatorium. Ook in het jubileumseizoen kun je luisteren naar muziektalenten uit binnen- en buitenland. En dit onder het motto: Jong talent op weg naar het concertpodium. Deze ochtend treden zowel studenten uit de Jong Talent Klas als studenten uit de bachelor opleiding op. Hoofd van de afdeling klassieke muziek en coördinator van de Jonge Talent Klas, Mark Vondenhoff, maakt de definitieve invulling tot een verrassing. Het programma zal bestaan uit solistische bijdragen en presentaties.
  • 19 december Kerstmagie Winterdromen Bremer Kaffeehaus Orchester. Kerst is een moment van licht en warmte midden in de wintertijd. De vijf Bremer muzikanten brengen de “Weinachtszauber” tot leven. De muziek is feestelijk, schwungvol en betoverend. Het programma omvat alle kerst- en winterevergreens. De vijf musici brengen ten gehoor hun virtuoos spel op: piano, viool, cello, contra bas, saxofoon, fluit en klarinet.
  • 20 februari Snert met Schotse en Ierse Folk met de band Unicorn. De groep bestaande uit zes personen behoort tot de top van Nederland. De accordeonist en gitarist weten zich omringd door twee conservatorium geschoolde violistes en twee zangeressen. Met hun gezegende mooie stemmen en muzikaal talent brengen zij het publiek in Ierse sferen met verstilde ballades en levenslustige folksongs, bluegrass, klezmer en zeemansliederen. In de pauze wordt snert geserveerd.
  • 20 maart Motus Strijkkwartet. Het Motus Strijkkwartet bestaat uit vier jonge enthousiaste musici allen verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Zij spelen werken van Mozart, Haydn, Schbert en Beethoven.
  • 10 april Bachs Mattheus Passion op Oudeschansker formaat, uitgevoerd door negen zangers en zangeressen die alle rollen en koorpartijen uitvoeren. Ze worden begeleid op piano. Het concert duurt twee keer 45 minuten.
  • 22 mei Salon Ensemble Café Noir. Café Noir speelt salonmuziek, zoals dat in de tweede helft van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw te horen was in de sjiekere uitgaansgelegenheden en in de salons van grote hotels, kastelen en cruiseschepen. Salonmuziek laat zich het best omschrijven als stijlvol, licht klassiek en melodieus, maar altijd licht verteerbaar. Kenmerkend zijn de tijdloze melodieën die blijven ontroeren en zich in de herinnering van de luisteraar vastzetten. Café Noir neemt je mee in deze sfeer met muziek,die dan weer meeslepend en romantisch, dan weer sprankelend, maar altijd energiek is.

Alle concerten beginnen om 11.30 uur. Klik HIER voor meer informatie.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.