Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Politie en brandweer zijn vrijdagmiddag uitgerukt naar een melding van een woningbrand aan de Bokeloher Straße in Meppen. Gelukkig bleek er geen sprake van een daadwerkelijke brand. De 84 jarige bewoonster bleek een pannetje op het vuur te zijn vergeten. Door de rookontwikkeling ging de rookmelder af. De bewoonster is voor controle naar een ziekenhuis gebracht, omdat ze rook had ingeademd.

Bunde

Gistermiddag is om vijf uur op de A31 ter hoogte van Bunde een 29 jarige bestuurder van een VW tegen de midden geleiderail gebotst. De automobilist verklaarde dat hij ergens voor moest uitwijken. Hij bleef ongedeerd. Tijdens het afhandelen van het ongeval stelden agenten vast dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij bleek 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar o.a. proces verbaal werd opgemaakt. Zijn auto en de geleiderail raakten bij het ongeval beschadigd.

Haren

Vanmorgen stelden agenten vast dat langs de “Hinterm Busch” in Haren over een lengte van 500 meter meerdere paaltjes en verkeersborden uit de grond waren getrokken en op de weg waren gegooid. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen.

Papenburg

Gistermiddag zijn op de kruising van de Flachsmeerstraße en de Overledinger Straße in Papenburg twee motorrijders aangereden. Zij werden door een 24 jarige inwoner van Papenburg over het hoofd gezien, toen hij met zijn Mercedes vanaf de Flachsmeerstraße de Overledinger Straße wou inslaan. De beide motorrijders van 51 en 54 jaar uit Minden-Lübbecke raakten lichtgewond. De weg is meerdere uren voor bergingswerkzaamheden afgesloten geweest.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.