Ontknoping van het Internationaal Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2021 in Ter Apel

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – Aanstaande zondag 03 oktober a.s. staan alweer de finaleraces van het internationaal Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2021 in Ter Apel op het programma. In het autosportstadion “De Polderputten” zal de vierde en daarmee laatste serie ovalraces van het seizoen 2021 verreden worden. Een korter seizoen dan normaal gesproken, omdat vanwege de corona-pandemie pas in juli gestart kon worden met een nieuw Ovalracing seizoen. In nog geen enkele klasse is de kampioen al bekend, er zal dus door alle coureurs ontzettend hard gestreden moeten worden om aan het einde van de dag, een plekje op het felbegeerde NK podium te bereiken!

Juniorenklasse
Bij de opstapklasse van het ovalracen, waarin coureurs van 11 tot 16 jaar aan de start verschijnen is de spanning om te snijden. Jana Kuper uit Rutenbrock en Brian Kuper uit Ter Apel (nicht en neef van elkaar, komend uit een heuse racefamilie met opa Jan Kuper sr. als aanstichter in de beginjaren van het ovalracen) delen de eerste positie en staan met 89 punten dus exact gelijk in de tussenstand bij het ingaan van de finale-races. Lukas Hopster, Lieke Hoffmans en Luca Backers zullen uitgaan maken wie de laatste trede op het podium mag gaan innemen.

Rookie Rods

Stefan Arends uit Roswinkel gaat knap aan de leiding bij het grote deelnemersveld van de Rookie Rods. Met zijn Peugeot 106 heeft hij de eerste positie in handen met 92 punten. Rick Laurijssen uit het Brabantse Chaam heeft slechts 16 punten achterstand en ligt dan ook op de loer. Raymond Kuiper uit Ter Apel, Danny Lubben uit Klazienaveen, Danny Bos uit Ter Apel en Jesse van den Akker uit Nuland hebben echter ook allemaal nog zicht op het podium. De onderlinge verschillen zijn minimaal.

2.0 Hotrods

In de 2.0 Hotrod klasse is de kans groot dat de titel richting Duitsland gaat. Niklas Klaka uit het Duitse Gelsenkirchen voert hier de ranglijst aan. Marius Bert, eveneens uit Duitsland zit slechts één puntje achter hem. Sander van der Heijden uit Oss en Fabian Baer uit Duitsland staan echter klaar om toe te slaan en nog op te klimmen in de eindrangschikking.

National Hotrods

De klasse voorzien van complete buizenframes met een polyesteren body en +/- 250 pk vermogen aan boord is één van de meest aansprekende binnen het ovalracen. Johan Sanders uit Ter Apel en de uit Noord Sleen afkomstige Reimon Bos zijn met elkaar in een titanenstrijd verwikkeld wie er met de Nederlandse titel vandoor gaat. Slechts één puntje is het onderlinge verschil, terwijl er in deze klasse zestig puntig te behalen zijn op een wedstrijddag. De regerend Nederlandskampioen, Mark Teuben uit Ter Apel staat op een knappe derde positie en zal ook zeker gaan proberen zich nog te mengen in de titelstrijd. Routinier John van de Bosch uit Rosmalen ligt samen met Jeffrey Zwiep uit Valthermond op de loer op de vierde en vijfde positie. Deze grote namen in deze klasse zullen alles op alles zetten op alsnog op het podium te komen. De strijd in deze klasse belooft dan ook een van de hoogtepunten van de dag te worden.

Standaardklasse 2000
Jordan Wolters uit Raalte, Equipe Schans/Groen uit Nw. Weerdinge en Daniel Birke uit Duitsland staan ontzettend dicht bij elkaar in de top van het klassement in deze snelle Standaardklasse. Zij zullen gaan bepalen wie zich Nederlandskampioen Ovalracing 2021 mag gaan noemen.

BMW CUP
Ook bij enige merkencup van het ovalracen, de BMW CUP, is het lang geleden dat het zo spannend was in de strijd om de titel. Richard Ten Wolde uit Hoogersmilde gaat hier nipt aan de leiding, met slechts zeven punten voorsprong op Otto Dörholt uit Appelscha. Equipe Huisman/Heins uit Schoonoord hebben de derde positie momenteel in handen, op de voet gevolgd door Rijn Claij uit Vijfhuizen.

SuperRods
Bij de SuperRods is het dit seizoen smullen geblazen. De eerste wedstrijddag was Harm Veenstra uit Sellingen heer en meester. Hij kende echter veel mechanische problemen op wedstrijddag twee en drie, dit heeft hem in de titelstrijd teruggeworpen naar de vijfde positie. Hier was het Kevin Zwiep uit Schoonoord die iedereen het nakijken wist te geven met zijn groene VW Golf met fantastische dieselkrachtbron. Ondertussen staat Zwiep riant aan de leiding, gevolgd door Ad Monster uit Dordrecht, die dit seizoen, na meer dan 25 jaar afwezigheid op het ovale asfalt, zijn rentree maakte met een spectaculaire Ford Capri voorzien van een 8-cilinder Chevrolet motor. Rijn Claij heeft met zijn BMW hier de derde positie in handen, voor Edward Jan Walsma uit Joure.

Saloon Stockcars
De zeer spectaculaire Saloon Stockcars, die gemaakt zijn om te duwen en een tik te ontvangen, staan dit seizoen alle wedstrijddagen als gastklasse aan de start en strijden eveneens om de NK titel. Bart Wouters uit Baarle Nassau heeft de koppositie in handen, voor Jeremy v.d. Kraats uit Wychen en Bas Haagen eveneens uit Baarle Nassau.

Kortom, de spanning zal in de meeste klasses oplopen tot een hoogtepunt tijdens deze finaleraces. Met in het achterhoofd dat het ovalracen een mechanische sport betreft waar het pechduiveltje ook zo maar op de loer kan liggen, kan er nog van alles gebeuren. De finaleraces starten op zondag 3 oktober om 11:30 uur op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Aan het einde van de wedstrijddag zullen alle Nederlandsekampioenen op het circuit worden gehuldigd.


De tickets voor de ovalraces kunnen uitsluitend online in de voorverkoop worden gekocht via www.ovalracing-terapel.nl


Resterende
wedstrijddata Int. Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2021

zondag 03 oktober

Ronde 4; FINALES Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021

Overige races:
17 oktober (Autocrossdag, autocrossers komen eenmaal per jaar in actie op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel )

Waar:
Autosportstadion “de Polderputten” Ter Apel (Hanetangerweg 5a)

Ingezonden

Ingezonden

Foto: Stan Libuda

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.