Overval supermarkt Eikenlaan Groningen in Opsporing Verzocht

Foto: Hemmo Kuiper (archieffoto)

GRONINGEN – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de overval op een supermarkt aan de Eikenlaan in Groningen, die op 27 augustus plaatsvond. De politie is nog op zoek naar een verdachte.

Vrijdagavond 27 augustus rond 21.30 uur komt een man gekleed in zwarte kleding de supermarkt aan de Eikenlaan binnen. Hij bedreigt de daar aanwezige personeelsleden met een zwart vuurwapen. Het is onbekend of het een echt of nepvuurwapen gaat. Vervolgens doet hij een greep in een kassalade en verdwijnt binnen een halve minuut weer naar buiten. Het is onbekend in welke richting hij is gevlucht. Gelukkig raakte niemand gewond.

De personeelsleden alarmeerden direct de politie. Agenten en rechercheurs voerden sporenonderzoek uit rondom de supermarkt en voerden een buurtonderzoek uit. Ook stelden zij de camerabeelden veilig. Hierop is de dader goed te zien. Hij heeft een normaal postuur, wordt geschat in de leeftijd van 16–26 jaar en is ongeveer 1.75 meter lang.

De dader is op bewakingsbeelden vastgelegd en de politie maakt die beelden nu openbaar. Herkent u deze man? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of geef anoniem uw informatie door via M op telefoonnummer 0800-7000.

De man droeg de volgende kleding:

  • Zwarte jas met capuchon of muts
  • Zwarte gezichtsbedekking
  • Zwarte (trainings)broek
  • Zwarte schoenen met een witte zool
  • Blauwe latex handschoenen

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond om 21.20 uur bij NPO1uitgezonden en woensdagmiddag om 13.21 uur op dezelfde zender herhaald.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.