Politie zet strotransport aan de kant

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

STADSKANAAL – Vandaag heeft de politie op de N366 een strotransport aan de kant gezet.

Agenten van Politie Team Verkeer Noord Nederland zagen op de N366 ter hoogte van Stadskanaal een stro-auto rijden. De N366 lag bezaaid met tarwestro, wat hinderlijk was voor het overige verkeer dat achter de combinatie reed. Agenten hebben de combinatie aan de Noordzijde te Gasselternijveen aan de kant gezet.

Het bleek dat de oplegger met bijna een meter was verlengd om net drie extra balen mee te kunnen nemen. Na meting bleek de maximale lengte 19.73m te zijn en de maximale lengte van 18,75m met gecorrigeerd 97cm te zijn overschreden.

Voor het niet afdekken van de lading en het overschrijden van de maximale lengte is de chauffeur proces-verbaal aangezegd. Tevens is de chauffeur een maatregel opgelegd. Dit houdt in dat hij op deze wijze niet verder mag rijden. Doet hij dit wel, dan maakt hij zich schuldig aan het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Omdat de overtredingen en maatregel gelijk wordt vastgelegd in het politiesysteem is het voor elke agent zichtbaar wat er scheelt aan deze combinatie.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.