Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Gisteravond rond half zeven is op de spoorlijn Groningen-Bremen, ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Industriestaße in Bunde, een persoon onder de trein gekomen. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar voor het slachtoffer, een 67 jarige vrouw, kwam alle hulp te laat. Volgens de HAZ wou de vrouw haar hond, die aan een lange lijn vast zat, van de spoorwegovergang halen. Zij werd daarbij door de trein gegrepen en overleed ter plaatse. De hond overleefde het ongeval.

De passagiers werden door de brandweer van Bunde met behulp van een ladder uit de trein geholpen. Zij en de machiniste bleven ongedeerd. De passagiers konden later hun reis per bus vervolgen. De brandweer keerde om negen uur terug naar de kazerne. Het treinverkeer werd later weer hervat.

Heede

Gistermorgen is rond vier uur bij een bedrijf aan de Gewerbegebiet Nord in Heede ingebroken. De daders gooiden een raam van de verkoopruimte in. Toen het alarm afging, gingen ze er vandoor. Voor zover bekend werd er niets buitgemaakt. De schade bedraagt 1.000 euro.

Aschendorf

Gistermiddag is de brandweer van Aschendorf uitgerukt naar de Zu den Wallwiesen in Aschendorf. Een 26 jarige automobilist opende daar met een brandende sigaret in zijn hand zijn kofferbak. Hierin stond een jerrycan met benzine. De combinatie van de brandende sigaret en benzinedampen veroorzaakte een explosie. Er raakte niemand gewond en er ontstond ook geen open vuur. De schade wordt op 500 euro geschat.

Weener

Bij een verkeerscontrole op de Zur Heide in Weener viel gistermiddag rond vijf uur een 32 jarige automobilist uit Weener door de mand. De man zat onder invloed van verdovende middelen achter het stuur. Zijn rijbewijs was in het voorjaar voor een soortgelijke overtreding in beslag genomen. Er werd proces-verbaal opgemaakt.


			

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.