Kinderboekenweek in de bibliotheken van Oude Pekela en Veendam

Foto: Catharina Glazenburg


OUDE PEKELA, VEENDAM – Van 6 tot en met 17 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema: WORDEN WAT JE WIL.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar oud bent of al tien jaar. Tijdens de Kinderboekenweek kun je alvast dromen over later! De bibliotheken in de gemeenten Veendam en Pekela hebben tijdens de Kinderboekenweek weer een vol activiteitenprogramma.

‘PIEP’; de brandweer rukt uit naar de Bibliotheek Oude Pekela
De brandweer rukt de komende maanden uit naar de bibliotheken in de provincie Groningen. Niet met sirenes, wél met het boekje Lappa – PIEP en een dosis kennis over Brandveilig Leven. Het doel is om samen met kinderen, ouders, verzorgers en grootouders te zorgen voor een brandveilig(er) thuis. De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en Biblionet Groningen start op woensdag 6 oktober in Bibliotheek Oude Pekela.
Om 15.00 uur leest de brandweer voor uit het prentenboek Lappa PIEP, waarna de kinderen mee kunnen doen aan een spellencircuit. Zo gaan ze ontdekken hoe het is om brandweerman/vrouw te zijn en mogen ze een kijkje nemen bij een echte brandweerauto. Voor de volwassenen is er deze middag van 15.30 – 17.00 uur een loket voor al je vragen over brandveilig wonen.

Escaperoom in Bibliotheek Veendam
Kom in de Kinderboekenweek naar de escaperoom in Bibliotheek Veendam. We puzzelen ons door het boek ‘Siem Subliem en het ei van Jannes’ van Tosca Menten. Lukt het de kinderen om op tijd de code te kraken? Je kan de escaperoom in Bibliotheek Veendam spelen op woensdag 6 oktober of woensdag 13 oktober. Per middag zijn er 3 starttijden: 14.30 uur, 15.15 uur of 16.00 uur. Wil je meedoen? Reserveer dan een plekje op biblionetgroningen.nl/veendam.

Voorlezen voor het slapengaan
Sssttt… het is tijd om naar bed te gaan. Kijk, de bibliotheek is dicht. Alle lampen zijn uit. Aaaaah, maar we willen nog één verhaaltje voor het slapengaan. Oké, nog één verhaaltje dan! Woensdag 6 oktober wordt de donkere bibliotheek verlicht met allemaal kleine lampjes. Kijk je mee naar het verhaaltje voor het slapengaan? Trek je pyjama alvast aan en kruip lekker onder de dekens. We lezen deze avond van 18.30 uur tot 18.45 uur voor via Facebook Live.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.