Gemeente Stadskanaal hoopt maandag meer duidelijkheid te kunnen geven over de eventuele opvang van 200 asielzoekers op vakantiepark Pagedal

Foto: Ronny

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal hoopt en verwacht maandag meer duidelijkheid te kunnen geven over de eventuele opvang van 200 asielzoekers op vakantiepark Pagedal.

Gisteren maakte RTV Noord bekend, dat Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) met de gemeente Stadskanaal praat over het tijdelijk plaatsen van 200 asielzoekers op vakantiepark Pagedal. De gemeente deelt hierover het volgende mee:

“Naar aanleiding van de onduidelijkheid die gisteren ontstond rondom de mogelijke tijdelijke opvang van asielzoekers in het Pagedal een update: Gisteren ontstond er onduidelijkheid over de partner met wie het COA in gesprek is voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen in het Pagedal. De gemeente heeft het COA daarom dringend verzocht om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de stand van zaken met betrekking tot de afspraken met Pagedal BV en Roompot.

Het COA heeft de gemeente vandaag laten weten dat ze alles in het werk stelt om deze informatie te verstrekken, maar heeft tot op heden nog geen uitspraak ontvangen van Pagedal bv. De gemeente heeft zelf geen rol in de afspraken die het COA en het park maken en is afhankelijk van deze informatie om te kunnen beoordelen hoe het eventuele vervolg eruit ziet. En daarmee of de geplande raadsvergadering van komende dinsdag en het bewonersoverleg van komende vrijdag door kan gaan. Wij hopen en verwachten maandag meer duidelijkheid te kunnen geven.” 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.